Új szárnnyal bővült a fürdő Mezőtúron

Mezőtúri Városi Strandfürdő és Fedett Uszoda / Facebook

Elkészül(t) és látogatható
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Európai uniós támogatással, 180 négyzetméteres új szárnnyal bővült a Mezőtúri Városi Strandfürdő és Fedett Uszoda, így a jövő szezonban már télen is nyitva lesz. A 94 millió forintból 52 millió forint az európai uniós támogatás, 42 millió forinttal a település önkormányzata járult hozzá a költségekhez - mondta Herczeg Zsolt polgármester (Fidesz-KDNP).

Hozzátette, a mezőtúri városközpont mintegy 450 millió forintos európai uniós fejlesztésének részeként valósult meg a beruházás.

Az új szárnyban két, egyenként 28 négyzetméter vízfelületű gyógy- és gyermekmedence kapott helyet. A fejlesztés során megvalósult a gyógyvíz hőjének hasznosítása is - jegyezte meg. A mezőtúri városi kórházzal közösen, különböző kezelések beindítását tervezik a fürdőben, köztük olyanokét, amelyeket az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszíroz.

A vendégek előreláthatólag tavasz elejétől látogathatják az új szárnyat. A fürdőt tavaly májustól szeptemberig 25 ezer 600 vendég látogatta, az uszodában januártól novemberig 18 ezer 500 ember fordult meg - jegyezte meg Herczeg Zsolt.