Megújult a miskolci selyemréti strand

Megújult Miskolc emblematikus strandja, a selyemréti; a beruházás 1,7 milliárd forintba került, a létesítményt szerdán adták át - közölte a polgármesteri hivatal sajtóosztálya az MTI-vel.

 

A felújítás során elbontották az elavult 50 méteres úszómedencét, helyére egy egy ugyancsak 50 méteres, de már a versenysportra és az utánpótlástornák megrendezésére is alkalmas medencét építettek, amely új uszodatechnikát és -gépészetet kapott - írták közleményükben.

A medence vizének melegítésére környezetbarát és energiatakarékos hőszivattyús megoldást választott a város.

A mostani fejlesztést megelőzően, 2012-ben a selyemréti strandfürdő közel 1 milliárd forintból újult meg és vált igazi családi fürdővé. A tavaly novemberben elkezdett és most átadott újabb beruházással a régió egyik legkorszerűbb és legszebb strandfürdője várja a vendégeket és a sportolókat Miskolcon - közölték.

A beruházás a Miskolci Vízilabda Club (MVLC) sportfejlesztési programjában szerepelt, amelyhez a tao-támogatás nagy részét a Wanhua-BorsodChem Zrt. és a SEGA Hungary Kft. biztosította. A beruházáshoz szükséges 30 százalékos önerőt a város állta - közölte a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.