Változatos programok a veszprémi Gizella-napok kínálatában

Kiállítások, koncertek, gyermekprogramok és újdonságként sportprogramok is várják az érdeklődőket a pénteken kezdődő Gizella-napok kínálatában május 4. és 13. között Veszprémben - közölte a város polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 

Porga Gyula (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a tíznapos összművészeti rendezvénnyel a város kulturális sokszínűségét ünneplik, melynek ezúttal újdonságként része lesz egy szabadtéri súlylökő verseny és egy 200 kilométeres kerékpáros teljesítménytúra is.

Hozzátette: 25 helyszínen, 75 program várja az érdeklődőket a programsorozat, amely a polgármester szavai szerint a város kulturális intézményei, az érsekség, az egyetem és a honvédség összefogásának köszönhetően valósulhat meg. A rendezvénysorozat Hunyadi Mátyás királlyá választásának 560., születésének 575. évfordulójára emlékező kiállítással veszi kezdetét pénteken.

Porga Gyula kiemelte: hat esztendeje mutatkoznak be a programsorozat részeként a katonák, hozzátéve, hogy május 12-én a szombat esti ünnepi főműsorban ad koncertet a Honvéd Együttes. Az esten Zoób Kati divattervező mond ünnepi beszédet - fűzte hozzá.

Zalavári Eszter, a program szervezője kiemelte, hogy jövő pénteken és szombaton könnyűzenei koncertek várják az érdeklődőket, mások mellet fellép a Hot Jazz Band, a Balkan Fanatik és Caramel. Hozzátette: az előző évekhez hasonlóan idén is lesz szabadtéri filmvetítés, jövő pénteken és szombaton este három-három filmalkotást láthatnak az érdeklődők. A legkisebbeket játékpark, a Kabóca Bábszínház Kodzsugukila, a boszorkány című előadása és az életre kelt mesehősök című kiállítás várja május 13-án, vasárnap - tette hozzá.

Az egyházhoz kapcsolódó rendezvények közül a szervező kiemelte a Veszprémi Főegyházmegye alapításának 25. évfordulója alkalmából a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központban szerdán megnyíló tárlatot és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjéhez tartozó szentek életét bemutató kiállítást, amely május 7. és 12. között látható majd a veszprémi bazilikában. A programsorozat a Gizella Nőikar jótékonysági koncertjével zárul jövő vasárnap este a megyeházán - fűzte hozzá.