Kutyastrandon hűsölhetnek az ebek Szegeden

A kezdeményezés a kánikulában rendkívül népszerű, szombaton délelőtt tucatnyi golden retriever, pointer, német juhász pancsolt a vízben. Vajdáné Nemes Nagy Panka, a strandot működtető Szegedi Kutya Klub iskolavezetője az MTI-nek elmondta, először saját kedvenceinek keresett fürdési lehetőséget. Ám a Tiszán alig találni a kutyák fürdetésére alkalmas helyet - különösen úgy, hogy ne zavarják a strandolókat vagy a horgászokat -, a Szeged környéki bányatavakban pedig tilos a fürdőzés. Aztán rábukkantak a telekre, amelyen egy 5 ezer négyzetméteres tó is van - ismertette.

A tavaly nyáron megnyílt szegedi kutyastrand - amely feltehetően az egyetlen kizárólag az ebek számára fenntartott hazai fürdőhely - hamar népszerűvé vált, a "vendégkör" a fajtákat és az életkort tekintve is igen vegyes.

Vajdáné Nemes Nagy Panka szeretné, ha a strandot és a kutyák úszását egyre többen használnák terápiás célokra is. A vízben való mozgás - ahogy az embereknél is - csodákat képes művelni műtétek után, lábadozáskor - mutatott rá.