FacebookTwitterRSS Feed

Az elmúlt napokban jelentősen csökkent az új fertőzöttek száma Horvátországban. Tegnap 36, ma pedig csak 34 új beteget találtak.

Továbbra is jobban növekszik a friss gyógyultak száma, mint a friss betegeké, így ma már csak 703 aktív beteget tartanak nyilván. Ez azért is biztató, mert másfél héttel ezelőtt ez a szám még 1100 felett járt.

Kisebb aggodalomra adhat okot, hogy Dalmácia négy megyéje közül egyre jobban emelkedik a megbetegedések száma Split környékén. Vasárnap itt már 124 aktív beteget tartottak nyilván.

A mai napon itt újabb 24 megbetegedést jelentettek. Itt is új gócpont kezd kialakulni. A tengertől messzebb található Vrlika településen működő rehabilitációs intézetbe került be a vírus. Az intézet összes lakóját és a személyzetet letesztelték, eddig 12 fertőzöttet találtak, a mai megyei új fertőzöttek felét.

A fertőzöttek horvát állampolgárok. Újonnan fertőzött turistáról tegnap érkezett hír Split környékéről, de az állampolgárságát nem közölték. Az aktív betegek száma Split-Dalmácia megyében mára 130-ra emelkedett.

Jó hír, hogy az eddig legfertőzöttebbek közé tarozó kelet megyékben ma csak 2-2 új beteget találtak. Vukovár-Szerém megyében a tegnapi 173-ról mára 160-ra csökkent az aktív betegek száma. Hasonló csökkenést látunk a szomszédos Eszék-Baranya megyében, ahol 61-ről esett vissza az aktív esetek száma 54-re.