FacebookTwitterRSS Feed

Ma délelőtt folyamatosan érkeztek be az adatok a horvát régiókból és látszott, hogy folytatódik a szomorú trend, az utóbbi időszakban tapasztalt nagyobb számú megbetegedés.

A horvát "Operatív Törzs" ma kora délutáni tájékoztatása szerint az országban az elmúlt 24 órában 140 új koronavírus fertőzöttet regisztráltak, ezzel az aktív betegek száma elérte az 1088-at.

Horvátország tegnap bejelentette, hogy szigorít a Szerbiával és Bosznia-Hercegovinával közös határain. Hétfőtől pedig kötelező lesz a maszk az alkalmazottaknak a boltokban és a vendéglátóhelyeken.

A magyar turistákat a fenti intézkedések nem érintik. A határ, regisztrációval, továbbra is átléphető. Maszkot vendégeknek nem kell hordania vendéglőkben, csak az alkalmazottaknak. Boltokban kötelező a maszk vásárlóknak és eladóknak is. Az új szabályozás szerint akkor is maszkot kell hordani, ha valaki kórházban látogatja meg beteg ismerősét.

A korábbi rendelet alapján a turistáknak is kötelező a maszk viselete a tömegközlekesdésben, és a menetrendszerinti hajójáratokon is. Az más kérdés, hogy mennyien tartják be.