Épp, hogy túl vagyunk a szezon első nagyobb rohamán és már 2-3 órákat kellett várakozni a magyar (és a szlovák, cseh, lengyel és balti) turisták által leggyakrabban használt letenyei határátkelőn.

A BorderWatcher tartalmaz minden olyan információt, ami alapján könnyű eldönteni, hogy melyik határátkelőt célozzuk meg ha esetleg más országba kell utazzunk.

Nincs még egy olyan applikáció, ami tartalmazza nemcsak Magyarország, de Közép-Európa és a balkán valamennyi határátkelőhelyét és folyamatosan bővül.

Ha még nem utaznánk a következő hetekben, akkor is érdemes egy pillantást vetni rá, hiszen tudni fogjuk, hogy nagy valószínűséggel melyik időszakban és hol futhatunk bele egy hosszabb várakozásba.

Az alkalmazás használata pofon egyszerű. Színkódokkal jelöli a terheltséget. Ami sötétzöld az negyed óra alatti várakozást, ami pedig sötét vörös az 4 óránál is több várakozást jelent.

A kettő közötti színséma (világos zöld, sárga, világos piros) lefedi a többi időtartalmat is.

Ha esetleg a felhasználó eltévedne a sok-sok funkció között, használati videók segítségével könnyen megtalálja majd amit keres. Merthogy az app-ban több mint 20 különféle funkció van, amivel adatot lehet adni, információt lehet jutni vagy egyszerűen csak megkönnyíti a felhasználó életét.

Az app a közösség erejére épít. Nincs annál pontosabb adat, amit olyan tud adni, aki áthaladt a határon!

Várakozási idő (automata vagy manuális) mellett megadható, hogy hány jármű van a sorban, erről akár képet is lehet készíteni. Ha éppen nincs olyan, aki információt adna, akkor a hivatalos határrendészei oldal információit veszi át.

Adatok megadása mellett rengeteg olyan funkcióval is rendelkezik, amivel információhoz lehet jutni.A korábban említett terheltségi színskála mellett egy trend diagram mutatja, hogy hogyan alakult a forgalom az elmúlt 5 órában a határátkelőhelyen.

Google maps-en képes mutatni az elmúlt 1 órában adatokat adó felhasználók helyzetét a határon, valamint a sor végének GPS koordinátáját is képes megmutatni.

Statisztikai adatokkal is szolgál, az elmúlt 1 hónap adatai alapján becsüli meg, hogy egy adott nap adott órájában mennyi lesz a várható várakozási idő.

Ahol telepítve van kamera, annak a képét is meg lehet tekinteni valamint egy Facebook szerű hírfolyam is mutatja, hogy a felhasználók milyen adatokat közöltek az elmúlt pár órában.

A két éves évfordulóra elkészült a hivatalos weboldal is, ahol heti/kétheti rendszerességgel érdekes információk tesz közzé a készítő, illetve itt található a Gyakran Ismételt Kérdésekre a válaszok.

Az app elérhetőségei:
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tools.szt.borderwatcher
iOS: https://apps.apple.com/hu/app/borderwatcher/id1444681822
Website: https://www.borderwatcher.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/BorderWatcherCC

Szállást keres? Egy próbát megér...

H I R D E T É S