Horvát enyhítés: kinyitott a károlyvárosi akvárium

42 nap zárva tartás után ma ismét megnyitotta kapuit a látogatók előtt a horvát Károlyváros népszerű akváriuma. Az Aquatika eső körben hétfőtől szombatig, 10 és 17 óra között üzemel, és csak meghatározott számú vendéget fogad.

Egyelőre maximum 50 személy tartózkodhat egyszerre a létesítményben, ahol rendkívül gazdag vízalatti élővilág várja a betérőket. Most minden vendég okostelefonjára ingyenesen töltik rá az audió idegenvezetőt, ami még érdekesebbé és informatívabbá teszi a túrát.

Az akváriumban más napokon gyereksarok, kávézó és modern felszereléssel ellátott oktatóterem is működik, de ezek egyelőre nem látogathatók – május 11-re tervezik a megnyitásukat.

Érdekesség, hogy most minden bankkártyával fizető személy 5 százalékos kedvezményt kap a jegypénztárnál, ezzel is a készpénz mellőzésére igyekeznek motiválni a látogatókat.

Az óvintézkedések része az is, hogy kötelező a kézfertőtlenítők használata, továbbá tartani kell a 1,5-2 méteres, egymás közötti távolságot. Fontos szabály, hogy tilos megérinteni a berendezést, kivéve a korlátokat és a kilincseket, amit rendszeresen fertőtlenítenek – írja a Travelo utazási magazin.