Zágráb és Ljubljana: átszállás nélkül vonattal

A MÁV-START a nyári utazási főszezonban bővíti a nemzetközi utazási szolgáltatásait, új helyszínekre biztosít kedvezményeket.
Zágráb

 Más célpontok mellett Ljubljanába és Zágrábba átszállás nélkül is eljuthatnak az idényjellegű nyári vonatokkal. Mindezekhez versenyképes árak is társulnak, és az eljutási idők is kedvezőek.

Budapestről Ljubljana egész évben elérhető a Citadella gyorsvonattal, amelyre több dunántúli megyeszékhelyen – Székesfehérváron, Veszprémben és Zalaegerszegen – is fel lehet szállni. A nyári idő-szakban, június 21-től augusztus 30-ig, a szlovén főváros a tengerpart felé éjszaka közlekedő Istria expresszvonattal közvetlenül elérhető, így akár egynapos városnézésre is lehetőség nyílik, a vonaton töltve az éjszakát oda- és hazafelé. Az Istria expresszen fekvőhelyes és hálókocsi is közlekedik.

Budapestről Ljubljanába irányonként 15 eurótól váltható helybiztosítást is tartalmazó SparDay menetjegya Citadella gyorsvonatra, korlátozott számban. Ezen kívül a Citadella gyorsvonatra és az Istria expresszre is érvényes a Ljubljana Special menetjegy, amelynek egy útra szóló ára 29 euró, oda-vissza pedig 49 euróért kapható korlátlan számban.

Zágrábba az Agram nemzetközi vonaton kívül a nyári főszezonban két másik közvetlen vonat is indul Budapestről. A Gradec expressz és a horvát tengerpartra közlekedő Adria expressz átszállás nélküli eljutást biztosít. Előbbi június 15-től szeptember 15-ig, utóbbi június 14-től szeptember 6-ig naponta közlekedik. Budapestről Zágrábba irányonként 15 eurótól válthatók helybiztosítást is tartalmazó SparDay menetjegyek az Agram és a Gradec expresszvonatokra, korlátozott számban. A Zágráb Special menetjegy az előbbi járatokon kívül az Adria expresszre is érvényes, irányonként 25 euróba kerül és korlátlan számban kapható.