Már lehet jegyet foglalni az éjszakai vonatokra az Adriára

Kedvező áron és az adriai nyaralás két éjszakájának szállásköltségét is megspórolva lehet eljutni a tengerhez a naponta közlekedő SEA←YOU vonattal.
Split

 A vonaton töltött, átaludt éjszaka után, reggel kipihenten érkezhet meg négy tengerparti üdülőhely valamelyikére, átszállás nélkül, aki az Adria vagy az Istria expresszvonatot választja. Az ülő-, fekvőhelyes és hálókocsikkal minden nap közlekedőjáratokra mindkét irányban, a teljes közlekedési időszakra már most lehetséges a helyfoglalás.A vonatok állomásairól további kedvelt nyaralóhelyek érhetőek el átszállással.

A Budapestről az Adriára naponta induló, oda és vissza is éjszaka közlekedő két SEA←YOU vonat a piacon egyedülálló szolgáltatás: utazás és egyszerű szállás is egyben:

• Az Adria expresszvonattal közvetlenül Splitbe lehet utazni, átszállási lehetőséggel Zadar és Šibenik felé;
• az Istria expresszvonattal pedig közvetlenül Fiumébe (Rijekába), Abbáziába (Opatijába) vagy Koperbe, átszállási lehetőséggel Pula és Trieszt felé lehet könnyen eljutni.

A SEA←YOU Adria vonattal Budapestről június 14-től szeptember 6-ig naponta, egyenesen a spliti kikötőt lehet eléri, ahol akár azonnal kompra lehet szállni a környező szigetek felé. A felnőtt menetjegy ára az oda-vissza útra 79,50 euró. A vonaton lehet kerékpárt szállítani.

A másik összeköttetés a június 21-től augusztus 30-ig naponta közlekedő SEA←YOU Istria járat, amellyel a szlovén tengerpart „fővárosa”, Koper, valamint a Kvarner öböl nagy múltú üdülőhelye, Abbázia(Opatija) és Magyarország történelmi kikötője, Fiume (Rijeka) is közvetlenül elérhető a Keleti pályaudvarról. A felnőtteknek szóló jegy ára a tengerpartig, oda-vissza 49 euró, a gyermekek (életkortól függően) díjmentesen vagy féláron utazhatnak. A biciklit sem kell otthon hagyni, a szlovén adriai partszakaszra is lehetséges kerékpárszállítás.

Ezek a vonatok minden korosztálynak felejthetetlen utazási élményt kínálnak. Mindkét vonaton hatszemélyes ülőhelyes fülkék vagy többféle fekhely közül választhatnak az utasok. Pároknak kétszemélyes, saját mosdóval ellátott hálófülkés elhelyezést; fiataloknak és családoknak 4-6 ágyas fekvőhelyes fülkéket kínál a MÁV-START – a tengerparti szálláshely árak töredékéért.

A SEA←YOU Adria és Istria vonatokról a részletes információk a MÁV-csoport weboldalán, a nemzetközi utazások menüpontban olvashatók: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/tengerparti-utazastervezo-iden-sea-you