Crikvenicai újdonság: kötélpálya bátraknak a tenger felett

A helyi turisztikai hivatal szerint ez az egyetlen drótkötél pálya Európában, ahol a tenger felett lehet átcsúszni.

Pénteken újabb turisztikai látványossággal bővült a Rijekától nem messze található Crikvenica. Divatos és nemzetközi kifejezéssel mondva "zip line" épült a tengerparton, amely nem más, mint egy hosszú drótkötél, amelyre ráfüggesztenek egy beülőt. Ebbe beleül a vállalkozó kedvű turista és ebben az esetben 30 másodperces, közel 500 méteres csúszás után kiköt a drótkötél másik végén. 

Ehhez hasonló átcsúszók számos helyen működnek a világban, főleg síterepeken vagy kalandparkokban, hazánkban például Sátoraljaújhelyen. A crikvenicai átcsúszó érdekessége, hogy először építettek ilyet egy tengeri öböl fölé Európában, legalábbis a helyiek ezt állítják. 

További érdekesség, hogy két útvonalat is lehet választani. Az egyik a 35 méteres magasságból indulva az öböl másik partjára visz, míg a másik valahol a tengerben ér véget...

Információnk szerint jelenleg csak szólóban, egyesével lehet csúszni, de később lehetőség lesz páros átcsúszásokra is. Csak egyszeri csúszásra jogosító hegyeket áruknak, amely 50 kunába kerül. Gyermekeknek ingyenes. A Zip Line Kačjak naponta 8 és 20 óra között várja a vendégeit. 

FONTOS: A KÖTÉLPÁLYÍA 2017 ÓTA NEM ÜZEMEL.