FacebookTwitterRSS Feed

Azt már mindenki tudja, hogy a nyaralás nem éppen a pénztárca kímélésről szól. Azonban, vannak helyek, ahol lehet hogy egy kicsit, vagy egy kicsit nagyon is túlzásnak fogjuk érezni az árak színvonalát. Ilyenkor jobb erre előre felkészülni...

A horvát Vecernji List árak tekintetében szétnézett az Adria partján. A horvát tengerparton hagyományosan Dubrovnik városa számít a legdrágább helyszínnek. Fő utcáján, a híres Stradun-on (ejtsd : Sztrádún) egy kávéért 25 kunát is elkérnek (1000 ft körül). Na de azért ha kicsit eltávolodunk a város központjától, fő utcájától, a pénztárcánk is fellélegezhet – távolabbi vendéglátóipari egységekben már 8 kunáért (300 ft körül) is megkávézhatunk.

Trogir városa sem marad el sokkal Dubrovniktól – tengerparti sétányán például 36 kunába (1500 ft körül) kerül fél liter csapolt sör. A szigetek közül az exkluzív helyszíneknek számító Hvar és Bol (Brač szigetén) exkluzív árakkal is várják látogatóikat.

Rovinj városa pedig vezet a gyümölcs és zöldség árakban: egy kg szőlő 50-60 kuna (2000-2400 ft) között van, a nektarinért és a sárgabarackért 40 kunát (1600 ft körül) is elkérnek. Ezért is lett “divat“ a piacokon darabszámra vásárolni a portékát...

Általánosságban azért elmondható, hogy – mint mindenhol a világon – minden drágább, ami a városközponthoz vagy a tengerhez van közelebb.