Zadari őrület: 2380-an ugrottak egyszerre a tengerbe

Lassan a nyár egyik legkedveltebb látványossága lesz a szombaton már hetedszer megrendezett zadari „dm Millennium Jump”. A rendezvény népszerűségét jelzi, hogy az előző években már érdeklődőket kellett visszautasítani, hiszen a partszakaszon csak 1500-an férnek el biztonságosan. Az idén változtattak a szervezők, és úgy döntöttek, hogy ezúttal két sort alakítanak ki egymás előtt, így maximum 3000 ugrót tudtak volna fogadni. A hétvégére minden összejött a szervezőknek, de nemcsak a buli kedvéért, hanem a 35 fokos kánikula miatt is sokan várták az ugrást.

Ugrik a tömeg a tengerbe (Kép: http://www.tportal.hr)

Az érdeklődők 30 kunás részvételi díj után regisztrálhatták magukat, majd a rendezvény szponzorától kapott pólóban kellett mindenkinek a vízbe ugrania. Az idén mindenki sárgában pompázott, de tavaly zöld színű pólókat osztogatott a drogéria hálózat. Összesen 2380-an regisztrálták magukat és ugrottak a vízbe tetszőleges stílusban. Mindenki úgy ugrott, ahogy akart, fejessel, talpon, akár szaltóval is, vagy egy egyszerű fenekes csobbanással is sokan ugrottak a vízben. Egy dologra kellett vigyázni, az ugrások szigorúan sorrendben történtek, mint a dominók, egymás után potyogtak a vízbe az ugrók.

Hét évvel ezelőtt a Guinness rekord felállítása volt a rendezők célja, de a Guinness visszautasította, hogy ebben a „versenyben” rekordot tartson nyilván. A következő évben is csak visszautasítás jött a rekordok könyvétől. Azóta a zadariak csak maguknak rendezik a versenyt, hiába szeretné már a Guinness nyilvántartani az eseményt, most már a rendezők mondanak nemet.