Horvát dugóhelyzet: 18 kilométeres sor Zágrábnál

A Horvát Autóklub jelentése szerint már péntek este elkezdődött a roham az Adria irányába és vissza. A Lucko fizetőkapunál 2 kilométeres sor alakult ki. A szokásos utakon (A1, A6, D8, isztriai autópályák) megerősödött a forgalom.

A hétvégé jó híre, hogy az eddig lezárt D1-es utat Udbina és Gračac között péntektől ideiglenesen megnyitották. Bár a munkálatok csak július végén fejeződnek be, de most már nem kell kitérőt tenni a lezárt szakasz miatt, ideiglenes korlátozásokkal ez a rész is használható.

A mostani szombat sem múlik el baleset nélkül, reggel 8:30 és 9:45 között az A1-es és az A6-os autópálya közös szakaszán Zágráb után számos baleset történt, ezen a részen rendkívül sűrű volt a forgalom, tényleg csak araszolgatni lehetett.

Dugó Lucko előtt szombaton (Kép: www.index.hr)

A hírhedt Luckó fizetőkapunál is egyre jobban erősödött a forgalom. A reggeli egy kilométeres sor délutánra már öt kilométeresre duzzadt a tengerpart irányába. Visszafelé még rosszabb a helyzet. A reggeli két kilométeres sor 13 órára 13 kilométeresre duzzadt. Visszafelé Lucko a készpénzes fizetőkapunak számít. Pár éve építették a demerjei fizetőkaput, amely Lucko előtt található, ahol csak kártyával vagy ENC-vel lehet fizetni. Négy kilométerrel Lucko előtt NO CASH felirat jelzi az utat a kártyás demerjei kapuk irányába, érdemes erre menni, általában jóval rövidebb a sor. 

Délután három óra előtt baleset történt közvetlenül Zágráb alatt a főváros irányába a Desince pihenő közelében. A baleset miatt csak egy sávon lehet közlekedni, itt 18 kilométeres sor alakult ki.

Az autópályákon továbbra is erős a forgalom, a nagyobb csomópontok közelében érezhetően lelassul a forgalom. Különösen számítsunk erre az A6-os autópályán, ahol a Sveti Kuzam csomópontnál nagyon sokan várakoznak, hogy letérjenek az autópályáról Krk felé. Hasonló a helyzet az Isztrián, a szlovén határon délután 1,5 kilométeres a sor.