Nagyon erős a szombati forgalom Horvátországban

Reggel óta erős a forgalom Horvátországban. A szokásos szombati turnusváltás miatt mindkét irányban lelassult a közlekedés, különösen az A1-es autópályán Zágráb és Karlovac (11-36 km) között, ahol baleset történt délelőtt.

A Velebit-hegység környékén, Otočac és Perušić között a tenger irányába az A1-es autópályán szintén baleset történt, itt öt kilométeres dugó alakult ki reggel.

Dogó a zágrábi fizetőkapuknál ma reggel (Kép: http://www.24sata.hr)

A visszafelé tartók is dugóba kerültek. Szokás szerint a zágrábi Lucko fizetőkapunál egyre hosszabbak a sorok. Reggel három kilométer, 11 óra körül 5 kilométer, 13 óra körül már 7 kilométer volt a sor azoknál a fizetőkapuknál, ahol készpénzzel lehet fizetni. Érdemesebb a demerjei fizetőkapukat választani, ahol csak kártyával lehet fizetni, visszafele a NO CASH feliratot követve.

Ebben a hónapban építkezések miatt végig zárva van a D1-es út Udbina and Gračac között. A javasolt kerülőút: Udbina-D522-Gornja Ploča-ŽC5165-Sveti Rok-D50-Gračac.

Az isztriai autópályákon (A8/A9) is erős a forgalom, különösen a határátkelők és a csomópontok közelében. A szlovén-horvát határon 3-4 kilométeres sorok alakultak ki.