TransferWise: már Horvátországba is lehet pénzt utalni

A nemzetközi szervezet 55. országként Horvátországot is beillesztette a rendszerébe, így már ide és innen is lehet utalni.

Ez nem egy reklámcikk, semmi érdekünk nem fűződik a szolgáltatás reklámozásához, csak szeretnénk erre az új lehetőségre felhívni a Horvátországba indulók figyelmét.

A TransferWise egy egyszerűen használható rendszer, ahol pénzt tudunk átutalni külföldre egy másik félnek. A pénznem átváltása mindig a Google által megadott árfolyamon történik, és ebből vonja le díját a szolgáltató.

Már a nyitóoldalon pontosan látható, hogy pontosan mennyi pénz fog megérkezni és mennyi a levonás, nincsenek utólagos rejtett költségek. A rendszer korrektnek tűnik, a szolgáltatás díját pedig mindenki döntse el összehasonlítva más hasonló jellegű lehetőségekkel.

Mai példán bemutatva, 50 ezer forint elküldése után 1191,7 kunát kapna meg a horvát szállásadó, ha így kérné az előleget. A rendszer 420 forint költséget számol fel az utalásért. 100 ezer forintnál már 695 forint az utalás díja, és 2386 kuna ér célba.

A pénz megérkezésének az időtartama három fázisra bontható. Ha a forintátutalás bankszámláról indul, akkor akár 3-4 nap, amíg a TransferWise számlájára érkezik a pénz. Bankkártyáról azonnal ott van. Utána következik az átváltás időszaka, ez valuták szerint különböző. Maximum két nap, de a cég szerint általában néhány óra. Ezután jön a harmadik fázis, amelyben a TransferWise kiküldi a kedvezményezett számlájára a pénzt, amely néhány további munkanapot jelenthet.

Még egyszer, senkit sem akarunk rábeszélni erre a szolgáltatásra, csak szeretnénk jelezni, hogy mától Horvátországban is elérhető. Esetleg a szállásadó így kérné az előleget, akkor tudjunk róla.