Már interneten is lehet jegyet venni a Jadrolinija hajójárataira

A februári próbaüzem után fokozatosan nő azoknak a járatoknak a száma, amelyekre már on-line is lehet jegyeket vásárolni.

A külföldi és a fanyarabb horvát idegenforgalmi oldalak szerint a 21. század végre elérte a horvát hajózást is, és végre már az interneten is lehet jegyet venni néhány hajójáratra. A horvát közösségi közlekedésnek már az egy kisebbfajta lökést adott az év elején, hogy a Zágrábból induló buszjáratokra az interneten keresztül lehetett jegyet venni, februárban pedig a legnagyobb horvát hajótársaság, a Jadrolinija, az egyik járatára (Rijeka-Rab-Novalja) már próbaüzemben árusítottak on-line jegyeket.

A próba jól sikerült, a közönség megkedvelte a vásárlás kényelmesebb fajtáját, így a hajótársaság úgy döntött, hogy az internetes vásárlás lehetőségét fokozatosan kiterjeszti a többi járataira is. Második körben két Splitből induló/érkező járat (Korčula-Hvar- Split és Lastovo-Vela Luka-Hvar- Split) jegyeit lehet már megvásárolni a hajótársaság oldalán keresztül.

A fejlődés itt nem áll meg, az ígéretek szerint április végétől újabb spliti útvonalra (Jelsa-Bol-Split), valamint három zadari járatra (Ist- Molat- Zadar, Zverinac-Božava-Sestrunj-Zadar és Zadar-Iž-Rava) is lehet a neten keresztül jegyet venni. 

A Jadrolinija weboldalán kell kiválasztani az útvonalat, meg kell adni az utazók számát és neveit, és miután kifizettünk e-mailben értesítést kapunk a jegyfoglalásról. A rendszer nem 100%-ig on-line, hiszen ezzel az igazolással be kell fáradni egy Jadrolinija irodába, ahol fizikailag is megkapjuk a jegyeket. 

Jegyet foglalni csak a foglalás időpontjától számított 24 óra elteltével kezdődő időpontokra lehet egészen egy hónapra előre, tehát utolsó pillanatban, aznapra már nem foglalhatunk. A foglalás csak személyjegyekre érvényes, autóknak és egyéb gépjárműveknek nem lehet on-line jegyet venni a kompokra.

Fontos megemlíteni, hogy Horvátországban több hajótársaság is üzemel, de jelenleg egyedül a Jadrolinija járataira lehet az interneten jegyet venni.