Két fotókiállítás Horvátországról

Hétfőn az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér galériájában is tárlata nyílik Mario Romulicnak és Drazen Stojcicnak.

A Közigazgatási és Igazságügy Minisztérium Szalonjában - a Közép-Európa Közép-Európai szemmel című kiállításon - 42 panorámaképet állítottak ki.

Hétfőn Horvátország - a sokszínűség villanásai címmel nyílik kiállítás a szomszédos ország természeti és épített örökségéről. A 16 két méter hosszú panorámaképen látható többek között a Drávaszögben elterülő természetvédelmi terület, a Kopácsi rét, az eszéki erőd, a magyar határhoz közeli Trakostyán vára, az Isztriai-félsziget egyik középkori városkája, a filmfesztiváljairól híres Motovun, a tengerparti Rovinj a város fölött magasodó Szent Eufémia-templommal, Zágráb a híres szecessziós átjáróházzal, az Oktogonnal, Zára (Zadar) hajnali képe és a dél-dalmáciai műemlékváros, Dubrovnik. A tárlat május 24-éig tart nyitva.

A két eszéki művész hét éve dolgozik együtt a Romulic multimédia-stúdióban Eszéken. Mindkét fotóművész ismert Magyarországon, mert az ő képeiket is bemutatták 2007-ben a Baranya című kiállításon a pécsi Városi Galériában.

Mindkét fotókiállítást a budapesti horvát nagykövetség szervezte Horvátország közelgő EU-csatlakozása alkalmából. 

Timelapse Croatia - showreel / teaser from Romulic & Stojcic on Vimeo.