Nem emelkedik a komp és hajójegyek ára Horvátországban

Mától főszezoni árak vannak érvényben, ami annyi, mint tavaly, de 20 %-kal több a szokásosnál.

A tavalyi főszezoni árakon (Kép: www.jadrolinija.hr)A horvát Adria tengeri utasforgalmának legnagyobb részét lebonyolító három hajótársaság, a Jadrolinija, a Rapska plovidba, és a Linijska nacionalna plovidba június 1-től bevezette főszezoni árait. A hajótársaságok cáfolták a korábbi híreket, hogy az idei árak jóval magasabbak lennének a tavalyihoz képest.

A közlemény szerint a kompokra és hajókra érvényes jegyek árait a nyolcvanas évek óta eltérő módon állapítják meg főszezonra és főszezonon kívül. Ez árakban kifejezve azt jelenti, hogy a főszezoni árak körülbelül 20 százalékkal magasabbak. A főszezon június elsejével kezdődött meg a horvát Adrián és szeptember 30-ig maradnak érvényben a főszezoni árak.

A közlemény szerint az utolsó áremelésre 2010 márciusában került sor, akkor átlagosan 3 százalékkal emelkedtek az autók, illetve az utasok szállításának díjai. Az idei szezonban mindenhol a tavalyi nyárhoz hasonló árakon lehet igénybe venni a hajótársaságok szolgáltatásait.

Például, főszezonban egy Split-Supetar (Brac-sziget) úton egy felnőttjegy 33 kunába, egy gyermekjegy (12 évesig) 16,50 kunába kerül. Kisebb méretű autót (öt méternél rövidebb és kilenc fő alatti) 160 kunáért, egy nagyobb autót (öt méternél hosszabb, vagy kilencnél több üléses) 276 kunáért szállítanak.

Főszezonban érvényes díjszabás az alábbi utakra megnézhető itt: 
Split – Supetar, Split – Rogač, Makarska – Sumartin, Split - Stari Grad, Split – Vis, Split - Vela Luka, Split – Lastovo, Vela Luka – Lastovo, Drvenik – Sućuraj, Ploče –Trpanj, Orebić – Dominče, Seget Donji - Drvenik Veli,Drvenik Mali, Split - Drvenik Veli,Drvenik Mali

Főszezonban érvényes díjszabás az alábbi utakra megnézhető itt: 
Split - Hvar – Vis, Split - Bol – Jelsa, Split - Hvar - Vela Luka - Ubli

Biztosítás kedvezménnyel?